Alegerile noastre (2)

Continuarea publicarii intrebarilor esentiale cu ajutorul carora putem evalua cat de apropiate de dorintele noastre, de sufletul nostru, sunt alegerile pe care le facem.

Iata intrebarile de la 6 la 10:

.

***

6.    Voi folosi această situaţie ca un catalizator spre creşterea şi evoluţia mea, sau o voi folosi spre a mă pedepsi?

Această întrebare ne cere să privim ceea ce ni se întâmplă din perspectiva că fiecare persoană şi situaţie din viaţă se comportă exact în maniera în care trebuie să se comporte, la un moment dat. Dacă într-o situaţie în care cineva ne respinge, ne aduce veşti proaste sau nu ne îndeplineşte dorinţele, ne punem întrebarea “Ce aş putea învăţa din această situaţie? Cum pot folosi acest lucru pentru a evolua şi a-mi schimba viaţa? “ ni se vor deschide noi posibilităţi în viaţă.

Cealaltă opţiune ar fi : ”Ce am făcut să merit asta?” sau “Ce nu fac bine?”- opţiune care ne va ţine prinşi în capcana realităţii dureroase de a fi victime şi de a ne autopedepsi. Să nu uităm însă: putem folosi viaţa în favoarea noastră, ori împotriva noastră.

7.    Această alegere îmi sporeşte puterea, sau mi-o slăbeşte?

Prin comportamentele zilnice, ori vă sporiţi puterea, ori o slăbiţi. Inainte de a începe să mâncaţi ceva, întrebaţi-vă: “Dacă mănânc această mâncare, îmi voi spori puterea, sau o voi diminua?” Inainte de a merge la cumpărături, puneţi-vă întrebarea: “Această achiziţie îmi va spori puterea, sau o va diminua?” Priviţi adânc în interiorul vostru pentru a găsi răspunsul.

8. Este această alegere un act de iubire de sine, sau un act de autosabotaj?
Este o întrebare care trebuie pusă constant, dacă sunteţi hotărâţi să aveţi tot ceea ce vă doriţi şi ce meritaţi. Să ne iubim pe noi înşine înseamnă să iubim tot ceea ce suntem: strălucirea şi frumuseţea noastră, defectele şi prostiile pe care le spunem sau le facem, altruismul şi egoismul, curajul şi laşitatea de care dăm dovadă.

Când alegem însă să ne iubim, ne revendicăm măreţia.
Dacă te iubeşti pe tine însuţi, vei face alegeri care te avantajează în cel mai înalt grad. Te vei gândi serios la ce anume te face să te simţi bine.

Când ne lăsăm pradă comportamentelor de autosabotaj, facem alegeri din sinele nostru inferior şi nu din cel superior. Permitem condiţionărilor ascunse, nesănătoase, să ne îndepărteze de la destinaţia dorită. In consecinţă, ne petrecem zilele într-o stare de suferinţă şi nelinişte.

9.    Este această alegere un act de credinţă, sau un act născut din frică?

Când facem alegeri care se nasc din credinţă, ştim că există o putere, o inteligenţă, o forţă nevăzută, care ne ocroteşte. Credinţa ne dă putere şi siguranţă şi ne face să simţim că nu suntem niciodată singuri. In schimb, frica este rădăcina tuturor tiparelor noastre negative.
Credinţa ne cere să nu mai încercăm să ne controlăm vieţile. Această capitulare este un act de curaj. A capitula şi a trăi o viaţă bazată pe încredere înseamnă să recunoaştem natura divină a universului. Actul de a capitula confirmă faptul că avem încredere într-o forţă superioară care se îngrijeşte de nevoile noastre şi ne ghidează în direcţia dorinţelor inimilor noastre.

10.    Această alegere reprezintă manifestarea laturii mele divine, sau a laturii mele umane?
90% dintre noi lăsăm latura noastră umană să ne coordoneze vieţile şi asta doar pentru simplul fapt că am uitat că avem puterea de a alege o cale mai înaltă.

Atunci când ne conectăm însă la Divin, când luăm hotărârea de a cere îndrumare şi putere dintr-un loc situat dincolo de sinele nostru individual, rezultatul este mult mai măreţ decât orice am fi putut crea noi, cu limitările noastre umane.

Acestea sunt cele 10 întrebări pe care ni le putem adresa de fiecare dată când suntem în faţa unei alegeri: de la ce să mâncăm la micul dejun, până la a continua o relaţie, a ne cumpăra ceva, a ne muta în altă parte sau a urma un curs.

Ne putem simţi astfel mult mai în siguranţă pentru că putem verifica, în orice moment, punând cele 10 întrebări şi apoi privind profund în interiorul nostru şi liniştindu-ne mintea, dacă decizia luată este sau nu în folosul nostru.

Iţi doresc să poţi face întotdeauna alegerile cele mai bune pentru tine!

Un răspuns

  1. Intrebari care ma ajuta sa inteleg,intrebari la care daca reusesc sa raspund, inseamna ca am am priceput ceva si sunt in stare sa fac cea mai buna alegere sau sa iau cea mai potrivita decizie .Nu e suficient sa-ti doresti,cine nu isi doreste!?!Trebuie sa fii si in stare iar pentru asta te intrebi,cu curaj….Oricum e necesar sa imi notez intrebarile astea si o sa o fac chiar acum.Multumesc Radu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: