Atitudinea ta face totul!

O vorbă celebră, valabilă şi încă circulând în toate culturile globului, spune că „Shit happens!„. Cu alte cuvinte (cuviincioase), necazurile pur şi simplu se întâmplă.
Ele apar în vieţile noastre, fără ca noi să putem să le controlăm apariţiile şi uneori nici măcar sensul în care acest tip de evenimente evoluează. La prima vedere pare că suntem total lipsiţi de orice mijloace pentru a ne apăra de ele.
Nimic mai fals!
Poate că nu putem controla circumstanţele de apariţie ale necazurilor, evoluţia lor şi nici efectele materiale pe care acestea le produc.
Dar ne putem controla pe noi!
Putem controla felul în care privim aceste evenimente, felul în care le lăsăm să ne afecteze.
Atitudinea noastră în faţa necazurilor este elementul care ne poate face puternici şi rezistenţi.
Alegerea reacţiei pe care o putem avea în faţa unui eveniment neprevăzut şi potenţial neplăcut determină felul în care acel eveniment ne va afecta.
Cu cât vom fi mai conştienţi de posibilitatea acestei alegeri, cu atât mai bune vor fi alegerile noastre.
Atitudinea ta face totul!
Nu crezi? Priveşte:


5 răspunsuri

 1. Cognitive behavioral therapy isi gaseste echori prin articolul rtau referitor la atitudine, insa… unori poti sa ai o atitudine de erou in situati deplorabile cuam ar fi de exemply cinve din New orleans cind a fost lovit de huricana Katrina, sua cinva care shia pierdut slujba shi e in strada- don’t wory, be happy is a slogan and very nice parafrazat in cintec, desi viata nu e asa cum noi am vrea osa o prvim, e o lupta – uni se lupta ptr existenta, alti ptr a se etala, iar alti ptr a face ceva sa nu se plictiseasca – in orce caz, atitudeinea are ea ceva implicatii insa nu e totul Radaule…
  🙂
  ica

  1. iarta-mi greselkile de tipar, e tirziu aici, shi am facut aproape 2 nopti albe- Dragan se intoarce in tara cu sotia lui – ea a fost in tara la 2 luni dupa ce sa casaotorit cu dragan, desi dragan shi eu nu am fost de 10 ani- o imensitate- am urmaritu zboru cu sufletu la gura, acu sunt i ncluj, shi imi trimis poze -aeroportu international e shic- multe sau schimbat acasa. incer pe luna viitoare sa vin acasa,… dar care e cassa dezradacinatrlui… ? ma rog asta e o alta isotrie.
   sper sa ne vedem, as dori cel putin. salutari silviei
   ica

 2. Dupa cele intimplate ( cu masinile ), atitudinea si controlul tau, au dat nastere acestui articol? ……..Da RADU, tu esti……….!!!

 3. principiul 90/10!

 4. […] Pentru a urmări filmuleţul propus de Radu în contextul “atitudinea ta face totul” click aici. Tot astăzi difuzăm un reportaj despre nume ciudate pe care părinţii le aleg pentru cei mici, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: