Un Paşte Fericit

Taina şi minunea Învierii Mântuitorului Isus Hristos reprezintă elementul central al întregii credinţe creştine. O enigmatică, magică, minunată, venerată şi dorită piatră aşezată de Creator pentru desăvârşirea creaţiei Sale. O cheie de boltă a întregului Univers creştin, fără de care acesta nu ar fi decât o formă fără fond şi fără conţinut. Ziduri goale, reci şi sterpe, biciuite de vântul deşertăciunii.
Unii îi caută şi acum explicaţii mai mult sau mai puţin ştiinţifice, într-o încercare (lipsită de orice şanse, aş spune eu) de a se convinge de fapt pe ei înşişi de validitatea şi soliditatea propriului lor adevăr. Nici o paradigmă nu a fost lăsată pe dinafară în aceste încercări şi nici una dintre ele, după cum era de aşteptat, nu a oferit acel adevăr măsurabil şi cuantificabil, pe care să pui mână şi să-l crezi.
Alţii, nu au nevoie de nici o explicaţie, şi pentru aceştia minunea Învierii este un eveniment pe cât de luminos, pe-atât de normal în viaţa lor. Nici un fel de adevăr, al nici unui savant, nu ar putea să le zdruncine credinţa. Chiar îi privesc cumva cu milă, ca pe nişte rătăcitori în deşert, pe cei care încă se străduie să pipăie, să măsoare, să cântărească.
.
În orice parte te-ai situa, prieten drag, poţi admite că dincolo de orice fel de conotaţie sau interpretare, Învierea Mântuitorului reprezintă un mesaj de dincolo de imaginaţia sau înţelegerea noastră.
Un mesaj de dincolo de viaţă şi de moarte.
Un mesaj al Eternităţii, despre eternitate.
Un mesaj care îţi spune că ea îţi aparţine.
În grandioasa sa înţelepciune, mesajul îţi spune de fapt că poţi avea Eternitatea de-acum, din timpul vieţii tale. Nu trebuie să mori mai întâi.
Este a ta din momentul în care o accepţi.
Şi pentru a fi primit în Eternitate, în Timpul tuturor Timpurilor, tot ceea ce ai de făcut este să-ţi învingi Frica tuturor Fricilor – frica de moarte.
Victoria supremă şi ultimă asupra ta şi a materialităţii tale.
 
.Iar Mântuitorul, prin cuvintele şi faptele Sale păstrate în Evanghelii, îţi oferă singura armă cu care ai putea să duci şi să câştigi o astfel de luptă: Iubirea.
.
.
Umpleţi viaţa de iubire, de iubirea de tine şi de alţii, şi vei găsi Calea, Adevărul şi Viaţa!
.
Sărbători liniştite, pline de Lumină şi de Iubire!
.
Un Paşte fericit tuturor!
.
 

2 răspunsuri

  1. Hristos a Inviat !

    1. Adevărat a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: