2. Despre mine

Numele meu este Radu Albotă.

Despre mine pot să-ţi spun că încă de mic am fost animat de un puternic impuls interior de a-i ajuta pe cei din jurul meu, astfel încât, ca adult, am urmat şi absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, în specialitatea medicină generală.

Am profesat o perioadă ca medic de familie dar, deşi făceam ceea ce credeam că vreau, mă simţeam cumva lateral de drumul pe care ar fi trebuit să mă aflu. Uzând de pregătirea profesională dar şi de calităţile mele personale, am vindecat sau doar am ajutat oamenii care au apelat la mine şi cu toate astea, simţeam că nu acesta este tipul de ajutor pe care puteam sau trebuia să-l dau.

Odată cu demararea eforturilor de reformare a sistemului de sănătate, am fost cooptat în echipa care a pus, în judeţul nostru, bazele sistemului de asigurări de sănătate. Am urmat mai multe tipuri şi etape de pregătire în domeniu şi, când am fost probabil îndeajuns de pregătit, am pus bazele şi am condus casa de asigurări de sănătate a judeţului. Mi-am continuat cariera administrativă în cealaltă instituţie coordonatoare din domeniul sănătăţii, direcţia de sănătate publică, instituţie în care am şi acum o funcţie de conducere şi coordonare.

Motivat fiind încă de acel impuls pe care-l simt din copilărie dar şi dezamăgit cumva de neputinţele şi inegalităţile sistemului în care lucram, a urmat o perioadă de căutări şi acumulări diferite. De la schimbarea specialităţii medicale, învăţarea unor tehnici de medicină tradiţională, complementară sau alternativă, şi până la învăţarea unei noi profesii, cea de psihoterapeut. Toate acestea nu au fost altceva decât căutări ale unei noi căi prin care aş putea da ceea ce am eu mai bun, oamenilor aflaţi în suferinţă.

In orice fel de suferinţă.

Pentru că, între timp, am realizat că nici cele mai îngrozitoare sau grave răni ale trupului nu se pot compara cu infinit mai dureroasele răni ale sufletului.

Am urmat o formare specializată în psihoterapie integrativă, devenind astfel psihoterapeut, membru al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, astfel încât, iată-mă aici, gata să pun la dispoziţia ta toate cunoştinţele mele profesionale, toate calităţile mele personale şi întreaga experienţă, din viaţa mea sau din viaţa celor cu care am venit în contact. Şi toate astea cu un singur scop: să-ţi fie bine, să poţi să-ţi creezi şi să-ţi trăieşti viaţa aşa cum ţi-o imaginezi. Să te cunoşti, să te accepţi şi să te iubeşti pe tine însuţi exact aşa cum eşti. Să te schimbi dacă crezi că asta e necesar, sau să rămâi aşa cum eşti, indiferent de nevoile pe care cei din jurul tău, din viaţa ta, le au şi le proiectează asupra ta.

Am învăţat, experimentat şi simţit pe propria-mi piele, ce este, ce semnifică şi ce efecte are gândirea pozitivă. Şi asta mă determină să mă situez din principiu de partea pozitivă a lucrurilor şi să fiu capabil să te învăţ acelaşi lucru. Poţi citi mai multe despre mine şi despre subiectele care mă interesează şi pe blogul meu personal http://radualbota.wordpress.com/

Cam atât despre mine în acest moment şi în acest context, dar dacă vrei şi dacă crezi că îţi e de folos, vom putea vorbi despre toate astea dar şi despre multe altele, în cadrul plin de linişte, confort şi siguranţă al cabinetului meu.

Să-ţi fie bine!

(Drept de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din România, cod 09316)

13 răspunsuri

  1. salutare radu,
    ma bucur ca vad un asemenea blog. am cetit articolele tale cu foarte mare interes. m-am regasit in ele. ma bucur sa stiu ca sunt astfel de suflete in timisoara, orasul in care traiesc acum si pe care il iubesc

    1. îţi mulţumesc frumos pentru aprecieri, contează mult pentru mine să aflu părerile celor care se opresc pe acest blog, pentru a sta la taifas cu mine. şi deopotrivă, cred eu, cu ei înşişi.
      o singură precizare: locuiesc şi lucrez în Reşiţa. care e foarte aproape de Timişoara.

  2. Am citit cu nesaţ prezentarea pe care v-aţi făcut-o! Aşa aş fi vrut să pot spune dspre mine. Am dorit exact acelaşi lucru, am ales în gând aceeaşi cale ca şi dumneavoastră, fără nici măcar o abatere de la drumul ce l-aţi parcurs, de parcă mi-aţi fi citit gândurile, vi le-aţi fi însuşit şi le-aţi pus în practică, categoric avand mult mai multă voinţă decât mine şi (recunosc) fiind mult mai motivat. Eu am încurcat sentimentele, priorităţile, am exacerbat dependenţa celorlaţi de sprijinul meu…”Despre mine pot să-ţi spun că încă de micĂ am fost animată de un puternic impuls interior de a-i ajuta pe cei din jurul meu, astfel încât, ca adult, am …” până aici, cu adăugarea acelui Ă, pot să-mi încep şi eu povestea mea. Continuarea diferă, fiindcă eu nu aş putea continua decât aşa: …” renunţat la orice vis, risipind timp, energie, pentru a ajuta la implinirea dorintelor celor din jurul meu. Acum, pentru cea mai mare parte a idealurilor tinereţii mele este mult prea târziu, dar mai există câte un crâmpei de vis ce mai poate înflori, numai că mă izbesc mereu de aceeaşi neputinţă a mea de a spune NU celor care, obişnuiţi să le ofer neconditionat timpul meu, mi-l cer în continuare … Când gândesc detaşându-mă de sentimentalismul meu, nu dau vina pe ceilalţi, fiindcă atunci când sunt logică, cred in vorba românească: ” nu este vinovat cine cere ci acela care dă” , dar am destule momeente în care mă revolt pe ceilalţi că nu se gândesc că sunt şi eu un om cu dorinţe lui, cu visele lui, deşi ştiu că nu am dreptate… Eu sunt vinovată! Imi motivez că nu-i pot supăra… că nu-i pot refuza… etc…etc… Teoretic stăpânesc foarte bine fenomenul, practic însă… lacrimi mocnite, suflet sângerând de dorul de a trăi şi pentru mine. Nu caut leacuri, teoretic ştiu ce ar trebui să fac, dar teama că cei din jur nu ar înţelege decât că vor să-i privez de lucrurile cu care i-am obişnuit de atâta timp, îmi paralizează orice voinţă.
    Vă felicit cu toată puterea fiinţei mele pentru calea pe care aţi ales-o şi nu a-ţi abandonat-o, vă felicit pentru modul admirabil în care aţi împletit inima şi gândul în cuvinte spre a ajunge la noi, exact în locul pe care l-aţi vizat :sufletul cititorului. Cel puţin, eu aşa am perceput mesajul dumneavoastră.

    1. Multumesc frumos pentru vizita facuta pe blog si pentru cuvintele frumoase adresate. V-am raspuns mult mai in detaliu pe adresa dumneavoastra de mail.

  3. Ceea ce e interesant este cå Radu Albotå stie så se mediatizeze la un mod atit de pertinent si atrågåtor incit fluentul energetic este fantastic. Eu urmåresc de ceva vreme articole , video- youtube si sfaturi de la Radu incit am devenit cumva,, addicted,,. Nimic periculos, doar plåcut si binefåcåtor. Påcat cå locuiesc pe plaiuri stråine de tarå, cåci altfel as fi vizitat cabinetul dumnealui( adresarea la apersoana a-2-a am simtit-o necesarå pentru a accentua stima …). Mult succes in continuare!!

    1. Multumesc frumos pentru vizita, Nina. Nu am sa comentez perceptiile tale, tocmai pentru ca sunt ale tale. Am sa-ti spun doar ca in fiecare zi ma straduiesc sa stiu tot mai mult si mai bine ce sunt si pana atunci, ma comport exact asa cum sunt.

  4. Radu , eu nu-ti doresc decit så parcurgi lin drumul cunoasterii si så imparti cunostintele tale cu toti cei care au nevoie de asta. Un amånunt vreau så adaug: e usor så fii admirat pinå peste poate pe FB. si asta så n-o iei in ,, nume de råu,,.Femeile sunt deseori exaltate- cred cå te-ai obisnuit cu asta. :))) Numai bine!

  5. Felicitari pt ceea ce esti si pt ceea ce faci cu multa dragoste!Multumiri pt tot!Cu mare interes citesc toate articolele;imi sunt de un real folos!Mult succes pe mai departe!

  6. LAMULTI ANI ‘2012 MULTA CUNOASTERE IN DEZVOLTARE STINTEI A COSTIINTEI OMULUI;
    MA BUCUR MULT PENTRU TINE CEEA CE ESTI SI CE FACI PENTRU SEMENII TAI.

  7. La multi ani!Iti doresc din toata inima un an fericit cu multe realizari si impliniri!Ma bucur ca existi si ca te-am gasit!Tot ce postezi imi este de un real folos,doctor minunat al sufletelor!Felicitari pt tot ce faci,pt tot ce Dumnezeu a pus in tine!Nu mai am cuinte…..

  8. Buna Radu, coincidenta sau nu ca am intrat pe acest site si am citit despre tine.Sunt medic de familie si mi-ar placea sa fac si eu ceea ce faci tu, sa ajut si altfel oamenii.Ma bucur ca exista oameni ca tine.

  9. Paula dorina sabau | Răspunde

    Buna Radu,multumesc pt. AZI,m-am regasit si reconectat cu ajutorul povestioarelor cu tilc postate.Stiam ca IUBIREA detine controlul,dar azi aveam nevoie sa mi se reaminteasca.Multumesc din nou,doresc si tie si tuturor sa primeasca luminita linistei atunci cind sufletul o cauta.Legat de imboldul de a ajuta semenii,e in fiecare din noi,e starea noastra naturala de a ne regasi si interactiona cu INTREGUL,din care toti facem parte. E deosebit acest Spatiu al Timisoarei[si imprejurimi] binecuvintat cu multa Pace si armonie.Fii binecuvintat cu Fericire pt. totdeauna.

  10. Pe de laturi si poate superficial, dar din suflet: jos palaria. Ca specialist, apoi ca barbat, caci o femeie nu va poate trece cu vederea (fiind si atractiv….unora li se da „cu carul”….) si se intreaba: e posibil un astfel de barbat? Azi? Imposibil….Si totusi, imposibilul e posibil: respectivul barbat e un OM, adica Dvs.! De necrezut…;)))

Lasă un comentariu