5. Autocunoaştere şi dezvoltare personală

Nu o dată în viaţă ne punem întrebarea: cine sunt eu? Chiar dacă această întrebare pare absurdă la prima vedere, ea are motive temeinice să răzbată din adâncurile fiinţei noastre (de acolo unde se află de fapt şi răspunsul la ea). Dincolo de CNP, de poza din buletin sau paşaport, de numele după care ne cheamă cei din jurul nostru, dincolo de chipul pe care-l vedem zilnic în oglindă, cine suntem noi?

Inainte de a putea măcar schiţa o tentativă de răspuns, ne mai putem aminti încă vreo câteva întrebări cărora nu le-am răspuns cu adevărat niciodată: de unde vin? încotro mă duc? care este scopul acestei călătorii?

A-ţi întoarce privirea de la lumea din jurul tău spre lumea din tine, dinăuntrul tău, este o provocare căreia nu oricine îi dă curs. Este o expediţie grea, dar care merită toate eforturile, pentru că şi premiul pe care-l obţii la finalul ei este fabulos: tu însuţi!

Poţi derula această căutare de unul singur. Nu este imposibilă, dar cu siguranţă va fi foarte dificilă.

Sau poţi să o faci împreună cu mine; împreună vom descoperi în tine toate resursele necesare acestei încercări, resurse care altfel ar fi rămas adormite pentru totdeauna.

Te voi ajuta să te cunoşti, să te respecţi, să te iubeşti, pentru ca mai apoi să-ţi poţi utiliza puterea dată de această cunoaştere pentru a-ţi exprima personalitatea şi pentru a-ţi construi relaţiile şi întreaga viaţă exact aşa cum doreşti, în funcţie de nevoile şi dorinţele tale.

Nu este nici o problemă să trăieşti cu tine însuţi chiar în absenţa unui astfel de demers. Dar este considerat un semn de înţelepciune să alegi să te cunoşti.

Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte întreaga lume.

Iţi doresc inspiraţie!

3 răspunsuri

  1. Buna ziua Dl. Dr. Albota,
    Imi cer scuze pentru interventia mea, dar am citit cam tot ce ati scris aici. Este interesant, suna optimist si chiar tentant, dar mi-e greu sa cred ca poate exista cineva pe acest pamant care sa-i spuna unei alte persoane cine este . Viata, drumul in viata ne este schimbat de nenumarate ori de oamenii din jurul nostru sau evenimentele care ne ies in drum. Pornesti pe un drum si nici nu stii cand ai ajuns pe altul. Deci, imi cer scuze inca o data dar nu pot sa cred ca cineva imi poate spune cine sunt.
    Cu stima,
    Amalia Hanga

  2. Nu iti va spune altcineva cine esti,vei fi ajutat sa descoperi singur cine esti.

  3. Indraznesc sa adaug la comentariul de mai sus – asa este,nimeni nu-ti poate spune cine esti, ce faci si unde te duci,insa vei ajunge intr-un punct al vietii (nu e obligatoriu se si intample aceasta) sa-ti pui intrebari, sa fii inspirat sa te privesti mai atent in oglinda si sa-ti zambesti si sa descoperi ca esti o fiinta minunata,careia ia venit vremea sa se recreeze,sa descopere ceea ce esti defapt….

Lasă un comentariu